Duurzaamheid is voor ons zeer belangrijk. Met ingang van 23 juni 2021 is Business Bloemist Jan een Green Florist Bloemist en voldoen wij aan alle eisen van het Green Florist Bloemist keurmerk.

MPS KEURMERK

Business Bloemist Jan koopt bloemen in die voldoen aan het MPS-keurmerk

MPS is een veelgebruikt keurmerk in de bloemen- en plantenhandel. De milieubeoordeling hangt af van het niveau: A+ is het strengst, C is het minst streng. 

Het keurmerk geeft aan hoe de teler ten opzichte van andere bedrijven scoort op de aspecten mest, bestrijdingsmiddelen en energie. Scoort een teler hoog dan krijgt deze het A+ label. De score wordt elk kwartaal berekend. Er zijn aanvullend punten te verdienen met het gescheiden afvoeren van afval en door milieu-gecertificeerd uitgangsmateriaal te gebruiken. Ook het waterverbruik wordt geregistreerd. MPS hanteert een zwarte lijst met gifstoffen die in de EU al jaren verboden zijn, maar niet in Afrika, Aziƫ en Zuid-Amerika. Hierop wordt door MPS onafhankelijk gecontroleerd.

Er is een ruim aanbod van MPS-bloemen en Business Bloemist Jan koopt voornamelijk bloemen in die voldoen aan het MPS-A en MPS-+ keurmerk. Dit kunnen wij controleren aan de hand van de aanleverlijsten.

Daarnaast wordt ook in de winkel aandacht besteedt aan duurzaamheid en milieu. Zo wordt afval gescheiden en is er een overeenkomst met afvalverwerkingsbedrijf Milieuservice Nederland welke afval verwerkt volgens de milieurichtlijnen. Business Bloemist Jan is continu bezig verduurzaming en volgt nauwgezet de richtlijnen die van toepassing zijn om bij te dragen aan een duurzaam en gezond milieu. 

Omdat Business Bloemist Jan een eigen bezorgdienst heeft worden de boeketten lokaal bezorgd. Leveringen van boeketten worden zoveel mogelijk gecombineerd. Hierdoor wordt het gebruik van onze bedrijfsauto duurzaam ingezet. Dit heeft als voordeel dat er minder gebruik gemaakt hoeft te worden van koeriersdiensten wat bijdraagt aan een gezond milieu. Alle bloemisten waar Business Bloemist Jan mee samenwerkt leveren lokaal en dragen bij aan een gezond milieu.